30/12

Har haft en helt underbart härlig ledighet hittills. Den 23:e firade jag och Peter jul tillsammans, då vi var på skilda håll på julafton. Vi hade en jätte mysig dag och kväll, åt god mat, öppnade julklappar och såg på film. Jag fick dessa skönheter (som ni kan se nedan) och ett jätte fint halsband, där berlocken (i form av en glob kan man väl säga) var klädd i Swarowski kristaller. Very nice! Får fixa en bild på det sen med :)
.
Julafton firade jag hemma i Skurup med familjen och en del av släkten. Vi blev sammanlagt 12 pers. Stämningen var dock lugn, så det var skönt. Fick massa fina klappar med ;) Mycket bra saker, som tex träningsskor, träningsbyxor och träningstopp. Fick också presentkort på Gina Tricot och HM, underkläder, parfym, lite kläder osv osv!! Jag känner mig bortskämd.

Lite bilder ifrån julafton :)
.
Den 25:e spenderade jag kvällen hos Alexandra och Wilmer, medans pågarna var och festade.
Den 26:e blev det dock lite mer fest för min och Alexs del. Förfest hos Nina och Johannes, och sedan tog jag, Alex, Johanna och Marie till Soft. Egentligen skulle vi till Öja, men vi bangade och stannade i stan. Tre av oss drog upp till Bara Bar, där det i princip var som vanligt. Dunka-dunka-technomusik och massa folk, mestadels
yngre. Men vi dansade och hade roligt ändå. Vi hamnade på bild också!
.
Idag var jag och klippte mig. Känns riktigt skönt! Resultat nedan :)
.

Det var allt för mig för denna gång!
Imorgon blir det nyårsfirande hemma hos Tobbe och Julia.
Berättar mer sen :)
.
Gott nytt år everyone!

God jul!

God jul everyone! Skriver igen efter jul!
Hoppas alla får en mysig och härlig julafton :)
Själv ska jag strax sätta mig i bilen och bege mig till Skurup.

Glögg :)

Sitter i soffan och dricker en kopp glögg. I like glögg :)
Vädret har börjat bli kasst igen. Snön yr och det blåser. Ikväll blir lite julfirande på Solgård med personalen, så typiskt att vädret skulle vända just nu! Aja, jag hoppas på att det lättar till ikväll.
Nej, en kopp glögg till på detta kanske!
.
Ses!

Vinter!

Tror aldrig att jag har sett så mycket snö i Ystad. Nej, det har helt enkelt inte hänt innan! Igår pulsade jag och Peter genom snön upp till macken för att köpa en skyffel för att försöka skotta ut bilen. Det lyckades efter ett litet tag och Peter fick ut sin bil så vi kunde åka och handla. Heeelt sjukt mycket snö! Ångrar att jag inte tog med mig kameran ut igår och fottade det. Nu ser det dock ut som om det har töat lite, fast termometern står fortfarande på minusgrader så det kan nog inte stämma. Ikväll ska vi försöka att gräva ut min bil, som såg ut som en iglo igår! Stackars lilla "HOO"! :)
.
Det var jätte trevligt på "öppet hus" i fredags. Roligt att få visa sin arbetsplats. Och det verkade bli uppskattat :)
Alla anställda fick vars en champagneflaska i julpresent av cheferna. Snällt av dem! Nu är jag ledig fram till det 3 januari. Såå skönt! Här ska det njutas! Kommer att bli många, långa och hektiska dagar när vi börjar igen. Så jag tror att vi alla behöver dessa dagarna att ladda upp batterierna :)
.

Näst sista dagen

Näst sista dagen innan juluppehållet var idag. En del av oss skulle egentligen ha jobbat på måndag och tisdag också, men då det inte finns något för oss att göra pga förseningar av diverse material, blir vi lediga redan imorgon!
Dock får vi ta igen dessa dagar sen, men det kan man väl ta. Ska bli riktigt skönt att vara ledig över jul och nyår. Det vet man ju inte när man kommer bli nästa gång!
.
Imorgon kommer det att vara öppethus på hotellet för familj och vänner, så att alla som vill kan komma och se hur det ser ut. Det ska bli roligt :)
.
Vi hade vår sista "In the beginning" utbildning idag med underbara amerikanskan Norah. Hon har så mycket bra att säga. För att citera en sak från idag: "If you have a dream, or something that you really want to do, don´t ever let anybody tell you that you can not do it".
.
See yá!


Lucia

Igår kom mamma och pappa, Matz och Maria, Emma, Kim och Rickard hem till oss på lite glöggkväll.
Blev en massa glögg och pepparkakor och annat smått och gott! Var jätte mysigt. Nu kände jag äntligen lite julkänslor :)
.
För övrigt känner jag mig lite oinspirerad att skriva just nu. Är ofta trött när jag kommer hem om kvällarna och känner inte riktigt att sätta mig framför datorn. Så jag får be om ursäkt för det! Lovar skärpning snart :)
.
Hoppas alla hade en fin Lucia!
.
Puss o kram

Onsdag

Har precis ätit korv och mackaroner, det var länge sedan. Gott :)
Var på gymmet med Alex innan, kändes skönt. Försöker i alla fall att hålla mig till två gånger i veckan nu.
Men bara det kan vara svårt att hålla! Saknar dansen så himla mycket emellanåt. Har anmält mig till Dansakademien i Malmö till våren nu iaf. Ska bli riktigt roligt!
.
Idag var sista dagen med "In the beginning" - utbildningen. Det har varit tre krävande men intressanta dagar. Imorgon blir det att fortsätta med "complaint handling". Ja, nästan allting är på engelska. Räknade igår att vi är ca 15 personer av 40 som är födda i Sverige! Så det är väldigt blandat. Men det är roligt. En del kommer ifrån USA, några från Afrika, några från Peru och andra delar av Sydamerika, en del från mellanöstern och andra delar av Europa :)
.
.
Jag har lärt mig att vissa människor kan man helt enkelt inte tävla emot. Vissa går helt enkelt inte att slå. Vinnaren är given och förutbestämd och så är det bara, alltid.

Trevlig kväll och sånt!

Julklappar = ??

Tycker det är svårare än någonsin att handla julklappar detta året. Särskilt eftersom jag inte vet vad jag ska köpa till folk! Dock fixade vi några igår och jag hittade en till idag. Men nu är de svåraste kvar!! Aja, som alltid löser väl sig det också till slut...
.
Nu är det utbildning på jobb och det känns lite som om man är tillbaka i skolan. I två dagar nu har vi suttit i nästan 8 timmar och lyssnar på en föreläsare. Den sista timmen är man lite slut i huvudet kan jag ju säga. I morgon blir det också föreläsning, men mer rollspel och "grupparbete" och sådant.
.
I helgen följde jag med Peter och grabbarna ifrån Solgård och såg New Moon igen :D Den var till och med bättre denna gången :)
.
Nej nu måste jag kila!
.
/Becka

Schema

Idag fick vi vårt schema inför öppningen i januari. Vi kommer vara lediga mycket helger, så det är riktigt skönt!
Kommer att jobba två helger på raken, sedan lediga fyra helger på rad. Inte fel!
Men sedan kommer det ju till mina pendlings "problem" som jag grubblar en del över nu. Jag som beklagade mig innan över att jag fick gå upp kl 05.00 när jag jobbade morgonpass, nu kommer det bli att få gå upp upp kl 04.00 (!!!) en del dagar då vi börjar redan kl 6! Jag undrar hur det ska gå. Får lite panik av tanken. Om jag bara hade varit morgonpigg! Om man nu kan kalla kl 04.00 för morgon... Sedan kommer mina tåg inte riktigt att passa med jobbtiderna heller, iaf inte på kvällarna. Tur att jag skaffat bil för det känns som att det kommer få bli en hel del körning. Vilket jag inte är helt förtjust i. Parkering i Malmö är som bekant inte det billigaste.. Plus bensin, plus tågkort = Lots of money!
Men nej, jag vill inte beklaga mig. Allt känns så bra och roligt annars och det ska bli så kul när vi äntligen ska öppna! Så detta är väl egentligen det enda som känts mindre bra (för mig) hittills. Men det är ju också en ganska väsentlig del att man ska kunna ta sig till och från arbetet!!
.
Tänkt, tänk, tänk ut en lösning!!!! But what?
.
Imorgon kväll blir det bowling med hela Front Office teamet. Ska bli roligt.
.
Have a good one!

"Mammas gata"

.
Promoe, Grega, Supreme & Timbuktu - Mammas gata. Me like!

1:a advent

Då var det 1 december och 1:a advent har redan passerat. Help, jag hinner inte med!!
Var på Solgård i lördags och firande advent. Hela familjen Holgersson, jag och mammi och pappi. Var jätte trevligt och super god mat! Jag som har längtat efter glögg fick min första kopp, nice :)
Hann faktiskt med att julstäda/pynta lite under dagen med. Känns skönt!
På söndagen blev det ingen julskyltning för min och Piddårs del. Vi låg hemma i soffan nästan hela dagen. Det var faktiskt riktigt skönt! Kändes som att det behövdes. På kvällen kom Tobbe och Julia och vi bjöd på hemmagjorda hamburgare och klyftpotatis, gott! Sedan såg vi på fotboll.
.
Idag samlades hela team Renaissance för en introduktion på Turning Torso. 48 personer blev vi, många! Nu börjar en hektisk månad av utbildningar, från morgon till kväll. Och det är seriösa grejer. Skulle någon exempelvis inte bli godkänd eller klara av utbildningarna, så kan i princip hotellet inte öppna i tid. Pressen är inte alls stor, INTE ALLS!!
.
Nej, duschen nästa!
.
See yá!

RSS 2.0