Jag och Gordon Ramsey

Jag tittade på Gordon Ramseys The F-word häromdagen.
Den "elake kocken" skulle i detta program slakta sina två grisar, som han fött upp i sin trädgård under ett par år.
I detta program var Gordon dock inte den kaxiga, iskalla kocken längre. Nej, han var tvärtom känslosam.
Hans grisar fick en elektrisk stöt ("-som är helt smärtfritt". Yeah ringt. Var det därför man satte människor i elektriska stolen förr, för det var smärtfritt?!), så att de dog. Sedan lyfte de snabbt upp dem i luften och skar dem i halsen så blodet forsade ut. Gordon såg mindre road ut, rent ut sagt rätt chockad. Det var jäkligt obehagligt att se på tv, så man kan ju bara fantisera om hur det är att se det "live", och när det är ens egna djur. Det är sådana saker som får mig att vilja överväga att bli vegetarian. Jag älskar djur, hatar att tänka på hur de blir slaktade, och hur brutalt vissa djur blir behandlade innan. Jag hatar verkligen djurförsök i alla dess former. Men jag väljer att tänka bort det när det handlar om mat. För jag tycker det är jäkligt nice med en fin kydda-bit då och då, det kan jag inte ljuga om! Så jag är väl lite kluven, lite dubbel så att säga. Men det får vara. För nu i alla fall. 

Nu är det städdax och sen kanske, förhoppningsvis träning.

(Detta är det fullständiga inlägget som jag skrev om förra gången, som jag gjorde ett misstag och tog bort..)

Ha en skön helg everyone!

Tråkigt nog....

råkade jag, klumpig som jag är, ta bort det senaste inlägget jag skrev (Jag och Gordon Ramsey) + kommentarerna :(
Dock var det egentligen aldrig meningen att jag skulle "posta" inlägget, eftersom jag lång ifrån skrivit färdigt det.
Trodde att jag bara hade sparat det. Men, det hade jag inte :) Så jag tog i all hast bort allt.
Trist! Eftersom jag för ovanlighetens skull fått några kommentarer! Hann bara läsa ett av dem :(
MEN, jag ska fortsätta skriva på samma inlägg och posta det när jag skrivit klart :)

Sorry till er som skrev till mig! Kommentera gärna igen!
Fortsättning följer.....

Onsdag

Idag är det onsdag och imorgon är det torsdag och det innebär att imorgon är min sista dag innan jag är "långledig", fredag till söndag!! Yeeeii! Ska bli skönt. Fick för övrigt reda på att det kommer ske en del förändringar i mitt schema framöver. Till det bättre då. Känns jäkligt bra!
Snart slutar Sandra och det är pisse-tråkigt dock :´(
Men, life goes on, som man säger...

Arbetet kallar. Bye!

Lördag = jobb

Jepps. Så är det. Trött och sliten är man ju som vanligt om mornarna. Är ensam på jobb idag och väldigt mycket som ska fixas och ordnas innan den nya kullen checkar in. Men får sån tur var hjälp av de söta städerskorna med mycket :)

Förra fredagen var jag och sis och åt och drack gott på Elysée efter jobb. Så himla gott, as always. Särskilt banansåsen. Right sis?! ;) Sen blev det en cider på O´learys. Var super trevligt!
På lördagen åkte jag och Peter med mamma och pappa upp till Höör för att fira min moster som fyllde år.
Träffade lilla söta tjockisen Elliott. Underbaraste dubbelhakan ever!! :D Hoppas att han kunde ha militärbyxorna som vi köpt till honom :) Det var jätte trevligt att träffa dem alla.

Nej, back to work! Skriver mer nästa gång. Bye!

Tisdag

"Hos dig trivs man bra,
och det så pass att du har
svårt att bli av med dina gäster.
Du skapar trevnad runt omkring dig
och skänker glädje med ditt vänliga sätt.
Du kan ha gott om pengar,
och någon vinst kan komma."

Så stod det i mitt horoskop i kvällsposten idag.
Låter ju jäkligt positivt om jag får säga det själv!
Jag tänker tillåta mig själv att få en liten "boost" av det, även om jag inte är ett super-troende-horoskop-fan!
Mitt självförtroende dalade en liten bit innan idag, av onödiga själ (as usual), men nu känns det genast lite bättre igen :)

Heeeeeeeeeeeeejdååååååååååååå!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Minne :)

Idag kom jag, utan särskild anledning tror jag, att tänka på ett trevligt minne från när jag var liten.
Jag kan väl ha varit ca 4 år, och pappa och jag skulle cykla till stadsparken i Skurup. Antingen cyklade jag själv på min lilla rosa cykel med stödhjul, eller så åkte jag bak på pappas ljusblåmetallic cykel med bockstyre (som jag tyckte var såå fräck!), det kommer jag inte riktigt ihåg. Men jag kommer ihåg att han hade en hållare för vattenflaskor på cykelramen (och den tyckte jag också var liiiide fräck :D ), och i den satte han en sockerdricka och så cyklade vi iväg.
Jag tyckte väldigt mycket om stadsparken. Där fanns en jätte rolig lekplats, den roligaste i hela Skurup, en tennisbana och massor med fina blommor och blomstrande träd om somrarna. Det var ingen stor park, men det var/är ändå en fin liten park. Jag och pappa satte oss på en bänk och delade sockerdrickan. Och där slutar mitt minne av den lilla trippen. Men jag kommer ihåg att jag tyckte att det var jätte mysigt :)
Jag börjar undra om jag någonsin kommer att besöka skurups lilla stadspark igen!?
Det hoppas jag. Någon gång i framtiden kanske :)

Ha de´!

Sant

"...När man alltid såg samma människor,
blev de där människorna till slut en del av ens liv.
Och eftersom de var en del av ens liv skulle de efter
ett tag också vilja ändra ens liv. Om man inte gjorde
som de förväntade sig blev de sura.
För alla människor hade en bestämd uppfattning
om hur andra borde leva. Men de visste aldrig hur de själva skulle leva."

Urdrag ur boken Alkemisten. Tycker att texten stämmer bra! Många gånger är det som han beskriver.

Godkväll!


 


Långsam lördag

Är på jobb och det händer nada. Huset är fyllt till hälften ungefär, men de flesta checkade in igår.
So not much left over for me to do! Men det dyker alltid upp något, så man ska inte säga för mycket!
Hörde att det stod potatisgratäng på menyn idag, och det ser jag fram emot iaf :)

Igår spelade Peter och Jocke på Celtic baren. Mycket folk och drag som vanligt, kul!
Sen blev det en sväng till bara också, dock inte särskilt mycket folk där. Alla är väl fattiga nu efter jul och nyår, den slutsatsen har jag även dragit till varför det är så lugnt på hotellet. Damn i´m smart, haha :D

Från vår  Goooda drinks ;D 
Dagar som denna längtar jag tillbaka som fan! Tänk att bara ligga på stranden igen och i den varma solen och ta ett dopp i den ljumna vattnet. På kvällen ta sig in till stan och strosa och äta jätte god mat och avsluta med en god drink, eller två :) Bara känna den rofyllda och anti-stressade (om man inte räknar med trafiken då!) atmosfären. Mmmm....drömmer mig bort!

Back to reality now!

Trevlig helg alla!

Tillbaka till verkligheten

Det har varit jätte skönt med några dagars semester. Kändes som att det verkligen behövdes.
Det har hänt så himla mycket under dessa dagar:

Allt började egentligen den 18/12, då vi julfirade lite med jobb. Blev mat på St Jörgen och sen show på Slagthuset.
Var en jätte trevlig kväll rakt igenom.
20/12, jag och Peter var på julfest hos Fredrik i Attusa. Jag kände nobody, men det var faktiskt riktigt roligt! Julklappsleken, och andra uppdrag och lekar gjorde att man lärde känna varandra lite bättre :)
21/12 åkte jag, syrran, mamma och pappa till Helsingborg och firade jul med mormor och Bengan. Bengan hade varit kock och styrt upp ett helt julbord. Det var jätte mysigt. Önskar att jag kunde hälsa på dem oftare!
22/12, julfirade med personalen på Solgård. Lite jultallrik, prat och julklappsutdelning :)
23/12 kom mamma och pappa hem till oss i Ystad på glögg och annat smått och gott. På kvällen firade jag och Peter vår jul och bytte julklappar. Jag är så glad för min :)
24/12. Julafton med stort J! Firade hemma i Skurup med familjen och farmor och farfar. Blev en lugn och skön dag och kväll. En massa mat och ett helt berg med julklappar!!! Vad är det som händer med det klassiska "Detta året blir det inte så många julklappar", det blir ju bara fler och fler varje år! Ja jag vet inte. Kanske har jag bara varit överdrivet snäll i år ;b Fick iaf en massa jätte fina saker som är väldigt glad för :)
25/12, utgång med bröderna Holgersson på Tingvalla. Tror aldrig jag har haft så roligt på Tingvalla innan faktiskt. Alla andra gånger har det slutat med att jag har sagt att jag aldrig mer ska dit. Men denna gången var det inte alls lika kaos aktigt och vi dansade och hade roligt :)
26/12 var det julklappsdags med barnen på Solgård. Var jätte trött denna dag, så kände att jag tyvärr inte bidrog med så mycket :-/ Men jag var där i alla fall och barnen fick sina juleklappar.
27/12, fyrlings (fillings) 25 års fest i Smedstorp. Frida och hennes 3 jämngamla syskon slog till med rejält partaj på över 100 pers. Peter och Jocke spelade lite och sen blev det dans till dansband. Förutom två låtar, så stod jag över detta (surprise!). 

Dagarna efter det fram till nyår var inget planerat. Då passade jag på att insjukna lagom till nyårsafton. Snacka om att jag var lack! Dock tog jag mig i kragen, proppade i mig några ibumetin och hängde med på festen, som var hos Marcus och Emma i Tomelilla (Tryde). Även om jag mådde piss, så är jag ändå glad att jag följde med. Annars hade jag legat ensam hemma i sängen och deppat, och det hade varit ännu värre! Var jätte roligt och en massa trevligt folk, mycket dricka och supergod mat, så det var verkligen en lyckad nyår (borträknat för det tidigare nämnda då...).
Den 1:a skulle jag egentligen ha jobbat, men insåg ganska fort att jag aldrig skulle klara det. Så det blev sängen istället i ett par dagar.

Nu är det back to work igen, första dagen idag. Hostan är väldigt envis och sitter kvar. Men det går. Rätt tradigt att börja jobba igen dock. Känner inte mig alls motiverad :-s Men vad ska man göra!

See ya!

Hej

Bloggen har, liksom jag, haft semester över jul och nyår.
Återkommer strax med uppdateringar :)

RSS 2.0