Sista dagen

Igår var det ju midsommarafton. Tror aldrig jag tagit det så lugnt på midsommarafton nånsin! Jobbade under dagen fram till lite efter 15, sedan åkte jag hem till Skurup där mamma hade fixat midsommar mat till mig. Tack :) De skulle iväg vid 18 tiden, så då körde jag hem till Ystad. Peter jobbade kväll så han kom inte hem förrän lite senare, och då åt vi jordgubbar med grädde och drack vin. Mmmm! Blev dock sängen tidigt för mig då jag skulle upp vid 04.45 idag. Men jag deppar inte för det, för idag är min sista dag innan semestern!!! :D Är ledig i 2 veckor, och även om jag just nu känner att det kanske var lite tidigt att lägga semester nu, så är det välbehövt! Det ska bli 2 härliga veckor. Har börjat fylla på lite i kallendern nu. Ska se Eclipse med Alex och Anna när den kommer på bio den 30:e. Det kommer att bli en tur till Helsingborg/Helsingör med syrran och mormor. Kanske blir det även en tur till Köpenhamn med Alex, och så ska jag, Peter, Tobbe och Julia gå på teater på Marsvinsholm en dag. Och sen blir det så klart lite tennis med syrran också! Så lite är inplanerat i alla fall! Men jag känner även att det är viktigt att ha några dagar helt fria, till att bara koppla av och samla nya krafter. Hoppas på fint väder så att man kan steka lite på straden!
.
Nu - fokus på jobb. Om ca 5 timmar - SEMESTER!!


Orka!!

Idag är jag bara så trött och då orkar jag inte med att folk ska komma och säga till mig vad jag ska och inte ska göra, eller vad som är bra eller inte är bra. Snälla, låt mig bestämma själv och låt mig i alla fall ibland ta mina egna beslut! För sanningen är, att vill jag en sak, men någon annan vill en helt annan sak, så gör jag hellre det den andra vill. Och så kanske det inte känns bra alltid, men så är det. I så många år av mitt liv har jag gjort det andra har velat att jag ska göra, istället för att göra det jag själv vill. Nej, no more! Åååhhh vad jag känner mig pist off just nu!!!! Mina hormoner är verkligen inte i shack denna månaden!! Aahhh!!!

En ledig dag

Idag var både jag och Piddår lediga, skönt! Har gjort lite nödvändiga ärenden, blev en lunch och en sväng på stan sen med.
Ikväll åkte jag till Skurup och jag, Felicia och pappa åkte och spelade tennis. Man var ju rätt ringrostig till att börja med, men sedan gick det dock bättre. Var riktigt roligt, så det lär nog bli fler gånger :)
.
Funderar lite över midsommar. Både jag och Peter jobbar midsommarafton, och jag jobbar tidigt dagen efter med. Så det lär inte bli något firande direkt, trist! Jag fick efter många om och men i alla fall ledigt på söndagen, tack och lov! Min Piddår och jag firar ju 4 år på midsommarafton! Så vi ska i alla fall försöka fira lite på midsommardagen :)
.
Nu är det dags för mig at go to bed. Tidig morgon imorgon. Godnatt everyone!

Måndag

Allt för länge sedan jag skrev här nu...
Så vad har hänt sen sist då..... Jag låg hemma med mitt onda ben fram till i fredags då jag började jobba igen. Var egentligen sjukskriven fram till och med lördag, men valde att komma tillbaka lite tidigare då jag visste att det var sjukt mycket att göra på jobb. Något jag dock ångrade lite när jag kom dit. Det var ingen som direkt verkade uppskatta att jag kom tillbaka tidigare för att hjälpa till, bara en hel massa stress och en del irriterade människor. Det var väl i alla fall en trevlig "Grand Opening" för dem som var med på den (hotellet hade sin stora invigning i fredags med en massa höjdare från Marriotts huvudkontor, viktiga personer ifrån Malmö och lite lokalkändisar). Medans Amanda, jag och all annan personal som jobbade slet häcken av oss.
.
Men innan allt detta så fyllde jag år. Närmare bestämt den 16 juni, i onsdags. Peter hade köpt god frukost till oss på morgonen, och sedan bjöd han mig på lunch på Soft efter det :) Fick en skit snygg Friis "weekend bag", och senare även en cykel!! Tack baby :) Mamma, pappa, Felicia och farmor och farfar kom på eftermiddagen och var söta och hade tagit med fika, så jag skulle slippa fara runt och anstränga mitt ben. Sedan dök även Matz och f.d. grannarna Rickard och Emelie upp. Mimmi och Bibbi och Jörgen kom även in en sväng lite senare på kvällen. Var en jätte trevlig dag!
.
För att hoppa lite framåt i tiden igen, till igår, så var vi ett gäng som var på Öja och såg Nisse Hellberg och The Baseballs. Var en riktigt rolig kväll som minst sagt hade sina höjdpunkter! Sis har en massa roliga bilder på sin kamera, (som jag tänker sno ;-b ), så en del av dem kommer nog att dyka upp här sen!!
Idag har varit en rätt seg dag med värk lite här och där. Men jag tänker försöka trotsa det nu och sticka till träningen. Var ju en hel evighet sedan!
.
Uppdaterar snart igen!! Peace out.

Tisdag

Ligger hemma med några kuddar under benet. Jag tycker själv att jag faktiskt har lyckats rätt bra med att bara vila och ta det lugnt. Suget efter att göra "något vettigt" finns ju alltid där och lurar bakom hörnet. Men jag har fått ta mig i kragen och tänka på att jag ju faktiskt är sjukskriven pga mitt "tillstånd", vilket alltså betyder att allt "vettigt" faktiskt får vänta. Vill jag bli frisk måste jag vila. Punkt slut. Mamma kom förbi med en bra bok till mig i lördags, guld värt!
.
I lördags åkte jag och Alexandra till Malmö för att se "Sex and the City 2". Innan dess gick vi och åt på restaurang Epicuré. Riktigt god mat! Marlin och risotto, mmm!! Filmen var väl ändå rätt bra tyckte jag, trots allt dålig kritik den fått. Den hade definitivt sina stunder. Så klart inte lika bra som 1:an, men så är det ju ofta! Men väl värd att se ändå. Resan till Malmö var dock inte så bra för mitt ben, som var ännu mer svullet när jag kom hem på kvällen :-/ Så därför känner jag ännu mer att jag verkligen måste ta det lugnt nu resten av mina lediga dagar, för att ta igen den dagen då jag bara ansträngde det.
I söndags kom lillasis hit och vi hyrde film och käkade godis. Var en jätte mysig kväll :)
.
Jag ska på sin höjd dra fram dammsugaren idag. Blir lite kalas i morgon och då kan det kan ju inte se ut som skit här hemma! Nej det funkar ju inte!
.
See ya!

Rosfeber

Åkte till sjukhuset i fredags kväll efter att jag haft ont och svullnad i mitt vänsterben i ett par dagar.
Blev ju lite orolig när jag sökte runt på nätet och upptäckte att alla symptom på blodpropp, stämde in på mig!
Åkte till akuten, där de också tyckte att det lät som om det skulle kunna vara en propp. Kom in till en sköterska där de tog blodprov och blodtryck. Det visade på att jag hade en infektion, så jag fick snällt sitta ner och vänta på läkaren för en undersökning. I 8 timmar (!!!) satt jag/låg jag i en smal säng och väntade. Det var bara en läkare på hela sjukhuset, så alla akutfall gick ju före mig. Under tiden kom en sköterska in och tog fler blodprover på mig. Vid 3-tiden på natten var det äntligen min tur. Läkaren trodde att jag fått något som heter Rosfeber. Det räcker tydligen med att man bara har ett litet sår någonstans, så kan denna bakterie komma in i kroppen och sätta sig lite varstans. Jag fick penicillin som jag ska ta tre gånger om dagen, och utöver det fick jag ett sjukintyg fram till den 19:e, då jag inte får stå upp längre tider och anstränga mitt ben. Jag måste så mycket som möjligt ligga med benet i högläge. Oh my god, vet inte hur jag ska ha tålamod till det! Men jag har väl inte så mycket till val. Sånt här kan tydligen ta tid att läka ur. Tror inte de blev särskilt överlyckliga på jobb att jag måste vara lediga några dagar... Men men, jag har inte direkt valt detta själv!
.
För att komma på lite mer positiva tankar lägger jag upp dessa bilder från "grillfesten" i Skurup. Festen bestod av mig, Felicia och Piddår. Och shit vad roligt vi hade :D Dagen efter var dock inte lika rolig, haha!
Spontandans under filt :D
.
Nu ska jag fortsätta vila mitt ben, yeeii!
.
Ha en fin söndag alla!Facebook

Idag fick jag höra att 40 000 medlemmar har gått ur Facebook i protest.
Tydligen äger den populära communityn rätten på alla bilder alla medlemmar lägger ut på sidan.
Och dessutom kan man tydligen aldrig på riktigt säga upp sitt medlemskap om man skulle vilja det, man kan endast bli "inaktiv". Vilket då betyder att ens Facebooksida och bilder alltid kommer att finnas kvar, trots att man "gått ur" nätverket.
.
Ha! Detta får mig att bli stolt att jag aldrig lyckats bli indragen in i Facebook härvan, trots en hel del påtryckningar. Nej, jag nöjer mig med min lilla blogg.
.
Facebook? Nej tack!

Leksand

I torsdags satte jag, mamma, pappa och småttingarna oss i Crystlern och begav oss av till Leksand. Felicia skulle ta sin examen på fredagen, och hade inte en aning om att vi skulle komma. Och vi kan väl säga att det blev en överraskning! Lillasis blev minst sagt chockad över att se oss utanför hennes stuga i Leksands stugby.
Leksand är ju inte känt för att vara en storstad direkt, men naturen är storslagen! Jag, mamma, pappa, Linus och Lovely tog en lååång promenad in till "centrum". Tog vägen genom skogen och ner vid Siljan, tog mer än 1 timme att komma fram det hållet. Men vackert var det :) Vi övernattade in en söt stuga vid Siljan. Dagen efter tog Felicia examen och då var vi så klart med i skolan på avslutningen. Var riktigt trevligt! Kul med en liten roadtrip och roligt att se hur sis har haft det under 2 år.


Fest!!

Här kommer uppdateringen från Linus fest den 29 maj. Bättre sent än aldrig ;-b
Det blev en riktigt rolig fest, med en massa dans och skratt!
.

RSS 2.0