Mormor

Jag, mamma, Felicia och småttingarna tog en tur till Helsingborg idag för att hälsa på mormor och Bengan.
Alltid roligt att träffa dem. Har saknat mormor. Så tråkigt att man ses så sällan! Min mormor betyder väldigt mycket för mig. Hon är inte direkt en klassisk mormor typ. Även fast hon närmar sig 80, så skulle hon aldrig få för sig att sätta på sig en veck-kjol eller nylonstrumpor. Hon går till frissan och färgar håret, hon sminkar sig, fixar sig och går till "moderna" affärer och köper "moderna" kläder. Hon gör det hon vill och ser ut så som hon vill. Det tycker jag är helt rätt! Hade ju varit hemskt om man i den åldern skulle känna att man var tvungen att klä sig eller vara på ett särskilt sätt för att passa in. Mormor är en sådan person som aldrig någonsin skulle dömma någon annan pga hur de ser ut eller är. Jag kommer så väl ihåg när jag och Felicia var i Helsingborg en sommar, precis när jag fyllt 18. Jag hade planer på att göra min första tatuering i en studio jag hittat där. Mormor följde med ner på stan och ville så klart följa med till tatueringsstudion. Vi pratade med dem som jobbade där och jag fick en tid. Mormor berättade för tatueraren att vi var hennes barnbarn och att de skulle ta väl hand om oss för att vi var ju hennes små "rosenknoppar" (mormor har kallat mig och sis för "rosenknopparna" ända sedan vi varit små). I studions reception stod en tjej med en massa piercingar i ansiktet och svarta linser i ögonen. När vi gick där ifrån sa mormor "-ååhh vilken söt och trevlig flicka det var!". Inga fördomar, alltså :)
.
Hon har ett väldigt stort hjärta och är en sådan person som gärna vill ta hand om alla. Men tyvärr händer det ju att personer med dessa egenskaper ibland blir utnyttjade och sårade, just pga sin snällhet.
Mormor passade mig väldigt mycket när jag var liten, och jag tror det är en av sakerna som gjort att hon är väldigt speciell för mig. Det var mormor och jag.
En gång uttryckte hon att "-det finns inget i mitt liv jag ångrar, och ingenting jag känner att jag missat". Nej, man kan ju säga att hon varit med om och sett mycket. Min morfar var flygkapten vilket gjorde att de reste över världen och bodde en del utomlands.
Kan man säga så när man är 80 år, då är man nog lycklig!
.
Nu väntar sängen för mig. Sis åkte hem för en stund sedan. Vi beställde mat och kollade film. Härlig och lugn kväll!

Ring

Sådär ja. Äntligen en bild som jag kunde lägga upp på bloggen!
Jodå, nu har man en ring på fingret :) Min Piddår frågade mig i London. Snacka om att jag blev överraskad! Det hade jag inte alls väntat mig. Känns jätte bra :) Kärlek! <3

Ååhh!

Gud vad jag älskar pågatågen. Igår kväll när jag gick till tåget från jobb, var det jätte kallt ute, blåste och regnade. Så kommer man äntligen på tåget, och så är det lika kallt där. Elementen sprutar ut kall luft. Mmm, härligt! Satt typ och skakade hela vägen till Ystad, där man var tvungen att gå ut i det underbara vädret igen. Upp på cykeln för att cykla hem, blev dyngblöt och kom hem till vår 18 grader "varma" lägenhet. Det var ju inte direkt så att man kände att "gud vad skönt att komma in i värmen"! Utifrån kylan och in i kylan. Är så trött på allt vad hyresvärdar heter. Hur svårt kan det vara att sätta på värmen?!?! Ärligt talat....
.
Idag är en bättre dag. Idag är en bra dag. Solen skiner, och jag är ledig. Har en del ärenden att uträtta idag. Inhandling, städning och tvättning. Tur man har något att göra på sin fritid ;-b Det blir faktiskt träning ikväll också, och det känns skönt!
.
Vill passa på att bjuda på denna låten som totalt fastnat i mitt huvud just nu!
Daniel Adams-Ray - Gubben i lådan


Jag tog en kula för dig, och fick en smula tillbaks.
För dig ska jag, göra det tusen gånger om.
Jag har givit dig allt, och jag har ingenting kvar.
För dig ska jag, göra det tusen gånger om.

Måndag

Hade en jätte trevlig söndag kväll hemma hos Vanessa i Malmö.
Jag, Peter, Amanda, Winston och Tina var över på lite vin och mat. Roligt att träffa kollegorna utanför jobb ibland :)
.
Nu är Stockholmsresan bokad! I november åker jag och Alexandra upp. Ska bli roligt :)
.
Nu är det dags att göra sig i ordning för jobb. See ya soon, hopefully!


Diddy feat T.I - Hello Good Morning

Har denna låten till vår uppvärmning på dansen :-b I like alot!

Ledig dag....not!

Det är fredag och jag skulle haft min lediga dag idag. Fick ett samtal att det är två sjuka på jobbet, så jag får hoppa in ikväll. Sådär kul... Fick iaf förhandlat till mig att vara ledig på söndag istället. Hade ju lite planer för idag egentligen.. Har för övrigt varit en busy vecka på jobbet. Så mycket mer än så har väl inte hänt. Eller jo, det finns ju en sak, men det avslöjar jag snart :)
.
Nu måste jag dra till jobb. Hejdå!

Oh my god!

Oh lord vilken freakin´ dag det har varit på jobb idag! Trodde aldrig kvällen skulle ta slut. Är helt uppe i varv fortfarande. Oförberedda saker och saker som inte går som de ska. Yes, I love... Vet redan nu att mina drömmar kommer bestå av jobbrelaterade saker i natt. Hurray...
.
Nej, nu ska jag inte negga allt för mycket. Igår var jag på Soft och tog en drink med Alexandra. Vi började planera på en liten weekend till Stockholm i november. Hade varit dö trevligt. Och nu ser det ut att bli Toscana till sommarn! I really like!! :D En annan sak som också gör mig glad är mitt lilla kusinbarn Elliot. Han fyllde 2 år i lördags, och när mamma och pappa kom dit så hade han tittat på dem och sagt frågande: -Becka?! Ååhh så söt! Jag blir rörd i mitt hjärta :)
.
Nej nu måste jag seriöst gå och lägga mig. Upp imorgon och fixa important stuff innan jobb :)
Godnatt!

Fredag

Har varit en hyfsat lugn dag på jobb ikväll. Hade möte först, sedan lite avskedsfest för Marcus som ska lämna oss för Stockholm och Courtyard. Vi kommer att sakna dig Marco! Det blir tomt utan dig. Lycka till i storstan, det kommer att gå skit bra :)
.
Peter är fortfarande sjuk i värsta influensan. Tycker så synd om honom! Än så länge känner jag mig frisk. Hoppas att det håller i sig. Skulle egentligen ha följt med till Höör imorgon och firat Elliots 2 års dag. Men vågar knappt. Även om jag inte mår dåligt, så kan jag ju ändå bära på viruset. Vågar inte riskera att smitta ner de små barnen, och nyfödda Anton som jag inte fått träffa än. Får åka upp en annan dag helt enkelt.
.
Till något helt annat! Har tvn igång och den reklamen med den gamla tanten som dansar breakdance och gör headspin kom precis på. Haha, så jäkla ball tanta! Blir alltid glad när jag ser den :D Vet knappt ens vad det gör reklam för.... Kontantkort eller något kanske?!
Åh vad jag saknar dansen nu bara för det! Det var tre veckor sedan jag kunde vara med. Men på onsdag, då jäklar!
.
Nej nu är det dags för sängen. Ha en lovely helg everyone!

Fy fan...

...vad jag hatar Fernet!! Mådde jag inte illa innan så mår jag illa nu! Men nu måste jag börja förebygga. Min Piddår ligger här hemma och är jätte sjuk, med influensa/vinterkräksjuka. Stackarn. Och jag vet ju hur det brukar bli. Blir han sjuk blir jag sjuk, och tvärtom. Men nej minsann säger jag! Kräksjuka in my ass!
Är någon magsjuk (eller på något sätt visar några som helst symptom på att bli sjuk), förespråkar min kära pappa starkt att man ska dricka Fernet Branca. Denna alkoholhaltiga dryck som faktiskt på riktigt var den enda som var laglig att dricka under det amerikanska spritförbudet. Just på grund av dess medicinska egenskaper. Jo, det är faktiskt sant! Ringer man min pappa och råkar säga att man känner sig lite krasslig, så vet man vad man får till svar: "-Har du tagit en fernet?!" På något sätt har han också lyckats lura i mamma och Felicia att det är gott. Och inte bara dem, många fler i bekantskapskretsen. Men alltså, ärligt. Det är inte gott! Nej fy fan. De som känner mig väl vet vad jag tycker om fernet. Det är inget jag bara skulle dricka så där. Men här handlar det om stora grejor! Jag vill inte bli sjuk, ska inte bli sjuk. Förebygg förebygg. Nu får jag hoppas att den lilla rackaren hjälper också...
.
Nej, nu ska jag hoppa i säng. Fort som tusan innan jag börjar inbilla mig att jag mår dåligt! Godnatt.

Helgens

Var på skaldjursfest på Solgård i lördags. Blev allt från kräftor, räkor och hummer, till goda pajer och ostar. Mmmm!! Jätte gott och jätte trevligt. Sov där till söndagen då vi åkte hem och hade en lugn söndag, med god mat på kvällen. Var en bra helg.
.
Förberedelser inför söndagsmiddagen :)
Idag kände jag mig inspirerad och bakade en äppelpaj ála gammelmormors recept. Doftar så gott av äpplen i lägenheten nu :)

London

Har haft fyra helt amazing dagar i London! Shit vilken stad det är! Riktigt härlig, pulserande stad där det alltid händer något. Vi tog väl vara på de dagar vi hade där. Första dagen täckte vi Piccadilly Circus, Big Ben, Trafalgar Square, en del av Soho och Convent Garden. Andra dagen blev det en tur ut till Tower bridge och London eye, och på kvällen blev det ett besök på Jamie Olivers restaurang "Fifteen". Riiiiktigt fin mat och goooda viner!! Blev en helt fantastisk kväll :) Tredje dagen tog vi bussen ut till Notting Hill och Portobello Road. Mysigare ställe får man leta efter! Här spenderade vi många timmar och det blev även ett stopp in på en mysig engelsk krog. På kvällen tyckte vi att det var dags för en musikal och vi gick och såg "We will rock you". Oh my god säger jag bara! Har ni inte möjlighet att se den i London, se den definitivt när den kommer till Sverige! Det var verkligen något utöver det vanliga. Grymma "skådespelare" med grymma röster. Dag fyra åkte vi till Natural History Museum för att titta på dinosaurierna. För er som inte vet, så var dinosaurier något som fascinerade mig stort när jag var liten. Så detta ville jag ju inte missa :D
När vi ändå var i trakterna så tog vi en sväng in om köpcentret Harrods. Ojojoj så fint och ojojoj så dyrt! Jag koncentrerade mig starkt på att inte råka gå in i eller välta något. Lyx på hög grad! Här blev det ju inte mycket shopping, men roligt att ha sett stället :) Eftermiddagen spenderades runt Convent Garden och jag fick inhandlat ett par stövlar/boots och Peter en second hand skinnväska.
.
Renaissance Chancery Court där vi bodde var något utöver det vanliga. Den stora byggnaden på över 300 rum liknade ett palats. Personalen var otroligt service minded. Riktigt roligt att uppleva det.
.
Nedan kommer ett urval av de mängder av bilder vi tog på resan :)
.
London, we will be back!!

Snart

Idag var sista jobbdagen innan semestern. Ska bli så himla skönt med en välbehövd ledig vecka. Snart beger vi oss till London, yeeii! Tror knappt jag kommer att hinna skriva mer innan dess. Dagar fram till dess är fullspäckade.
So until I write again, have a good one!
.

RSS 2.0