Måndag

Kom hem ifrån en trevlig liten miniweekend i Malmö med Alex och Anna igår.
Vi åt god mat på Davidshalls restaurang, sen blev det lite drinks på T.G.I´s och en sväng upp till Koi.
Sjuuukt mycket folk ute! Jag kände mig fortfarande inte så bra, astman var verkligen en pain in the ass under kvällen. Så kände inte mig riktigt som mig själv, hoppas inte att det märktes allt för mycket.. Vi sov över på hotellet över natten. Var jätte trevligt!
.
Åkte och hämtade hem lille bus Danko från Solgård igår. Var trevligt att hälsa på på Solgård, det var ett tag sedan nu. Det var väldigt skönt att få hem både Peter och Danko, som jag inte träffat på hela helgen! Om man ändå hade mer tid. Känner verkligen att tiden inte räcker till längre. Tror jag är inne i en liten svacka just nu. Känner mig förvirrad och trött. Vet inte ifall det är årstiden plus att jag inte känner mig helt hundra ännu. Men tråkigt är det iaf. Känner inte riktigt igen mig själv. Snart får detta vända!
.

Fredag

Det har varit en väldigt lugn jobbvecka. Jag klagar dock inte eftersom jag fortfarande inte känner mig helt återställd ännu. Är fortfarande väldigt trött och hungerskänslorna har inte riktigt kommit tillbaka än heller. Känner knappt några smaker, vilket nästan är det tradigaste! När ska det återställa sig?! Har fått en speciell örtblandning av söta Ewa på jobb. Det kallas för Swedish Bitters och ska tydligen vara en riktigt dunderkur. På hemsidan kan man läsa om att det visat på helande effekter på allt från astma, förkyldningar och cancer. Man blandar ut det med vatten och det är väldigt stark. Man kan nästan känna hur det verkar! Så detta tror jag på nu. Ska testa det i några dagar nu. Kanske kan det få mig på rätt bana igen :)

Imorgon blir det en tur till Malmö med Alex och Anna för att fira Alex födelsedag. Vi kommer att sova på hotellet och jag har en känsla av att det kommer att bli en hel del god mat och goda drinkar. Ska bli trevligt :)

Ikväll kommer det bli luuuugnt för min del. Behöver det verkligen. Trevlig helg alla!


Vinter

Ja se det snöar, ja se det snöar det var väl roligt...hurra!! Eehhh... Önskar jag kunde vara mer positiv.
Kallt ute och kallt inne. Både på jobb och i lägenheten. Konstigt att det tar tid innan man känner sig frisk?

I morse funderade jag över hur länge till jag kommer att orka, både fysiskt och psykiskt, att gå upp kl 04.15 varannan vecka. Jag blir så otroligt trött, både i kroppen och huvudet. Det är ingen rolig känsla.

Dags att plocka fram de positiva tankarna nu! Jadå!

Börjar komma tillbaka

Efter en vecka med, vad jag inte kan förmoda var något annat än en helt sjuk influensa, så börjar jag vakna till liv igen. Blev sjuk i söndags kväll/natt och sen gick det bara utför. 39 graders feber, säker mer på nätterna, helsikes ont i kroppen och hosta på det. Det blev doktorn på tisdagen och jag fick en jätte stark hostmedicin. Hjälpte lite grann, men igår fick det bli en tur dit igen eftersom astman inte ville ge med sig och bara blev sämre. Efter att jag fått andas i en astma-maskin (kanske enklast förklarat vad det är) och fått kortisontabletter så känns det faktiskt mycket bättre idag. Orken har så sakta börjat komma tillbaka och jag har börjat röra mig runt i lägenheten och försöker fixa lite. Idag är jag även ensam med Danko under dagen, något jag inte orkat vara på hela veckan då jag inte klarat att ta mig upp ur sängen. Så idag får det även bli små, lugna promenader utomhus. Tack och lov att jag har en sån snäll sambo som ställer upp i alla lägen! Igår kom Felicia upp med en film och en påse gott och blandat till mig, gulligt! Har även fått fina tulpaner som nu står i varsen vas på köksbordet :)
Med tanke på att detta är 4:e året på rad som jag nu får influensa, kanske det är väl värt att ta en stor funderare om det inte är dags att ta den årliga influensasprutan. Det är ju faktiskt rekommenderat för mig då jag befinner mig i den sk. riskgruppen pga min astma. Ja, jag ska verkligen fundera seriöst över det, för det verkar ju uppenbarligen som att jag inte kommer slippa undan det. Plus att jag då även kan skona andra från att bli sjuka!
.
Nej, nu pockar Danko på min uppmärksamhet. Tror det är dags för en tur ut.
.
I´ll be back!

Måndag

Fy vilken tråkig dag idag. Inte nog med det fruktansvärt tradiga vädret, mina lungor arbetar emot mig just nu. Det sticker och gör ont för varje andetag. Astma, eller något annat? Lite hostmedicin hade inte suttit fel nu iaf. Får se hur det är imorgon. Vill inte vara hemma från jobbet.
.
Till något positivt; Helgen har varit helt underbar! Åh vad jag älskar helger som denna. God mat, gott vin, lite plötsliga infall och trevligt sällskap. Kan ju inte bli så mycket bättre! Me like alot!
.
Idag är det ju hjärtedagen, så får önska alla en mysig dag (eller vad man nu säger?! "Grattis på alla hjärtans dag", "puss o kram på alla hjärtans dag".... Jag har ingen aning egentligen ;-b )


Fredag fredag fredag, woohoo!

Äntligen fredag! Så vad händer i helgen då? För min/vår del blir det nog ganska lugnt. Inget planerat, så vi får ta dagen som den kommer helt enkelt. Det är nästan det bästa :) Ikväll har jag en känsla av att det blir god mat, lite vin och chill. På söndag blir det en tur till fantastiska Sankt Marcus Vinkällare med några kollegor. Har blivit inbjudna dit eftersom vi promotar deras restaurang. Inte fel med god mat och gott vin, speciellt när man inte behöver betala något för det ;-b Nu blir det ett par timmars jobb till, sen hem.
Trevlig helg everyone!

Samtal

Min bil har gått sönder igen. Avgassystemet har hoppat av i ett fäste och släpar nu i marken. Så dagen har spenderats med att ringa samtal till diverse bilmekaniker. Hoppas att den blir lagad och klar till slutet av denna veckan. Men det beror ju på hur "allvarligt" det är... Trött på dessa jäkla bilar alltså! Alltid är det något som ska strula..
Ringde även ett samtal till fastighetsskötaren. Nu är det dags att ta tag i alla grejor som inte funkar/funkar mindre bra i lägenheten. Får väl se ifall det blir något gjort denna gången..
.
Ikväll åker Danko iväg till Solgård och jag kommer inte träffa honom på ett par dagar. Saknar honom massor när han är borta! Men det är det bästa för honom nu, så slipper han vara ensam hemma nu när han är så liten. Han är sötast i världen <3 Kommer även att sakna min kära sambo som själv kommer att spendera några dagar på Solgård denna veckan. Håller tummarna att vi får lite delar av den kommande helgen tillsammans alla tre iaf :)

Måste ju göra lite reklam ;-)

Gör som J.T, kom till Renaissance ;-D

A lot

Nu är det mycket på gång! Foo Fighters i maj, förhoppningsvis Robyn i juli, och nu ska Linkin Park spela i Sthlm i juni. Vet dock inte om det kommer bli Linkin Park denna gången. Är sjukt besviken på deras senaste platta. De har blivit så himla commercial. Så himla tradigt. Men de måste väl också följa trenden och vad som är säljer just nu, I guess. Inte för att de hade lite fans innan precis, så fattar inte grejen riktigt. Kan man inte bara fortsätta att köra sin egen grej? Aja, whateva´! Känns iaf roligt att ha lite att se fram emot :D
.
Nu blir det inhandling av lite nya blommor. I helgen blir det jobb.
.
Trevlig helg alla!

Robyn - Indestructible

"I'm gonna love you like I've never been hurt before
I'm gonna love you like I'm indestructible"

Tisdag

Så himla trist väder idag. Är det konstigt att man blir trött eller? Ruggigt, fuktigt, kallt och blåsigt. Det bästa av alla världar alltså! Jag är inte alls sarkastisk, nejdå. Som jag sa till Peter igår: "Det bästa med Skåne måste vara blåsten". Jodå, jag menade det verkligen.... :-b Herre gud vad jag måste åka iväg till varmare breddgrader snart!!! Känns som jag inte kommer överleva annars.
.
I natt hade jag en minst sagt obehaglig dröm. Vaknade helt panikslagen. Drömde att någon unge blivit besatt av djävulen eller något liknande, och hittade på en massa onda grejor mot folk jag tycker om. Nej, jag tror inte på djävulen, eller vad det nu var för slags demon i min dröm. Men det påminde starkt om en film jag såg för många år sedan, tror den hette Storm of the century, och den var typ 4 timmar lång. Fattar dock inte varför den dök upp i min dröm nu, flera år senare. Men när jag sedan vaknade på morgonen så hade jag en skum känsla. Började fundera över varför det ibland verkar som om människor helt frivilligt vill göra sig själva illa. De vet att det de ger sig in på är något dåligt, de vet att det inte kommer bringa något annat än dåligheter, och de vet om att de kommer att må jäkligt dåligt. Andra folk kanske varnar dem, men de lyssnar inte. Vet inte ifall det är så att de helt enkelt bara inte vill lyssna, att de vill "make a statement" och gå emot strömmen, eller att de helt enkelt bara inte kan se klart. De är förblindade. Jag vet hur det sistnämnda är. Japp, jag har blivit varnad utan att lyssna. Jag har varit förblindad. Eller rättare sagt, jag har nog inte velat se. (Och det är nu jag blir alldeles för personlig i min blogg igen..). Men när man kommer ur det ser man klarare än någonsin. Eller jag vet inte hur det är med alla, men jag gjorde det iaf. Jag vill inte bara sitta och se på när någon kastar sig in i en fälla, när någon gör sig illa, om och om igen. För man vill väl inte göra sig själv illa, man vill väl inte bli sårad om och om igen? Det finns en annan väg. En bra väg, utan massa drama. Men är drama det enda man upplevt, kanske det är lätt att välja den vägen igen? Det är jäkligt synd bara och det gör mig upprörd.
Nu måste jag sluta svamla och börja släppa min dröm. För det var ju trots allt bara en dröm... Om en som fick mig att börja grubbla, vilken jag avskyr att göra. Nu måste jag dra, så det är bara att sluta helt enkelt.

RSS 2.0