Torsdag

Sista jobbdagen idag innan tre dagars ledighet. Ska bli skönt! I morgon blir det förmodligen en Österlentur tillsammans med Peter och Danko. Hoppas att vädret blir fint! På lördag blir det middag på Hamncaféet för att fira pappa som fyller år nästa vecka. Så mycket mer är inte planerat för helgen just nu. Får ta resten av helgen som den kommer!
.
Här kommer en låt som fastnat i mitt huvud just nu, Jessies J - Do it like a dude. Enjoy!

Resa!

Resa är nu finally bokad! I början av sommaren beger vi oss till vackra Kreta i en vecka. Jag har varit där en gång tidigare, men det var för en del år sedan, så ska bli roligt att komma dit igen. Som de flesta som känner mig vet, så älskar jag Grekland :) Ska bli såååå härligt!!


Lördag

Både jag och Piddår var lediga igår. Var hos frissan och färgade mitt hår super blont! Det blev dock inte "Robyn-vitt", men väldigt blont är det i alla fall :-b Klippte även av det ett par centimeter till. Tycker det känns kort! Men det är inte mycket kortare än förra gången jag klippte mig dock, bara lite mer uppklippt. Så jag vänjer mig nog vid detta med :) Bild kommer snart...I hope! Resten av dagen spenderade vi mest till att städa igenom lägenheten. "Gästrummet" har nog alrdig varit så rent och fint som det är nu! Matti (Peters storebror) och Yvonna kommer nämligen till Ystad idag, så de ska sova där inne. Så då var det ju bara till att städa. Det är skönt det kommer gäster ibland så man får städat ;-b
Matti fyller 36, så vi ska fira honom ikväll. Blir mat på fantastiska ÖG, sen blir det nog en sväng till Lite Mer mot småtimmarna också. Ska bli roligt!

Nu blir det först jobb några timmar till.

Trevlig helg everyone!


Danko på stranden

Förra helgen åkte vi med Danko till stranden både lördag och söndag. Var ju riktigt härligt väder, så då är det bara att passa på! Han älskar att springa löst och är duktig på att lyssna när man kallar på honom...för det mesta. Det blev ju ett och annat rymningsförsök! Men, det är bara att fortsätta träna!
.
Danko-crazy, och snyggve jag och alla småttingar :D

Lördag

Ledig helg. Skönt! I och med schema ändringar så fick jag två lediga helger på rad. Jag klagar inte ;) Det blir förmodligen en rätt lugn helg. Peter ska iväg och spela på en 50 års fest ikväll. Jag blir hemma med Danko bus, så kvällen blir nog rätt lugn, om inget oväntat dyker upp. Blir i alla fall lätt en promenad i det vackra vädret nu under dagen! Det känns som om det är vår i luften, I like! Men än vågar man ju inte hoppas allt för mycket...
Jag saknar min mormor, så jag hoppas att jag kan hälsa på henne och Bengan snart. Hade velat imorgon, men jag får se. Får ta helgen som den kommer känner jag.
.
Nu blir det frulle!

Orättvist

När jag jobbade på Statoil var där en äldre man vid namn Bror som alltid kom och hjälpte oss när vi arbetade ensamma. Han var lite av en alltiallo kan man väl säga. Han slängde sopor, diskade, drog in vagnar, hjälpte till med släp, körde bort ovälkomna kunder och mycket mer. Allt detta gjorde han utan att ta en enda krona betalt. Det var verkligen guld värt att ha honom där. Utan honom vet jag faktiskt inte riktigt hur vi skulle ha kunnat klara av allt, då vi oftast jobbade ensamma och det var allt som oftast väldigt mycket att göra. Bror levde tillsammans med sin älskade tax Pricken. Hans ögon lös alltid upp då Pricken kom på tal. Och när Pricken var sjuk var han väldigt orolig. Hunden var ju trots allt hans enda familj, och vad jag förstod, även hans enda riktiga vän. Är man snäll så blir man ju utnyttjad, tragiskt nog.. Jag försökte alltid se till att Bror kände sig uppskattad. Jag tackade alltid honom väldigt mycket och såg alltid till att han fick någon slags "lön" att ta med sig hem, i form av korvar, kakor, mjölk och vad det nu kunde vara. Bror uppskattade det lilla.
När han träffat min pappa ett tag efter jag slutat på Statoil, så hade han sagt: "Rebecka är bra. Hon gör minsann inte skillnad på folk och folk". Det fick mig att känna mig glad.
.
Idag fick jag beskedet att Brors hus brunnit ner. Han och Pricken hade försvunnit med huset.
.
Det är så otroligt sorgligt och orättvist! Varför är det alltid de snälla, godhjärtade människorna som ska drabbas?! Tårar trillar...
.
Jag kommer aldrig att glömma dig Bror! Ditt hjärta var av guld och du förtjänade allt det fina här i världen!
R.I.P, min vän...

Tisdag

Idag har jag och Danko haft en ledig dag tillsammans. Fick gjort lite ärenden i förmiddags, och sen åkte vi och hälsade på familjen i Skurup. Mamma och pappa har precis kommit hem från Gran Canaria och var sådär chockladbruna. Nej då, jag är inte avundsjuk alls! ;-b Jag och mamma tog hundarna på en tur i det soliga men blåsiga vädret. Nu är vi hemma igen och lika fort som dagen börjat så börjar den gå mot sitt slut. "Sakta dina steg, det går för fort. Jag hinner inte med..."
.
Helgen blev en underbar lång-helg. Tog semester på fredagen och hann med en massa nödvändiga saker och måsten som jag lagt på hyllan under ett tag. Lördagen bjöd på 25 års fest för och hos Tobbe. Var jätte trevligt! Söndagen blev lite seg, men på kvällen kom sis till oss och vi åt chips och kollade på Instängd 2 :-b Var en super helg!
.
Nu blir det lite chill och en dusch. Upp okristligt tidigt imorgon :-S
.
Ses!

Frisyr

Jag funderar på att färga mitt hår riktigt blont. Alltså typ Robyn/September - blont. Dessutom har dem ju båda riktigt snygga frisyrer! Men jag är för feg just nu. Tror säkert att det kommer att sluta med att jag klipper av det en vacker dag. Hittills i mitt liv så har det slutat så två gånger. Man måste ju variera sig ;) Men hittills nöjer jag mig med lite ny färg. Får se vad min söta frisör Anette säger :) What ya think?!
.

P!NK - Fucking perfect

"Pretty, pretty please, don´t you ever, ever feel,
like you're less than fuckin' perfect"

Effektivt men lugnt

Idag har varit en bra ledig dag. För det första var både jag och Peter lediga, vilket ju inte händer så ofta nu för tiden. Vi åkte och fixade födelsedagspresent till lillasyster som fyller år imorgon, jag lämnade in min väska som gått sönder, fick tvättat min pinsamt smutsiga bil, Peter fick fixat med sin mobil och handlat, och så tog vi en promenad i parken med Danko. När vi kom hem hade klockan inte hunnit bli så himla mycket, så vi satte på en eftermiddagsfilm och bara chillade. Jätte skönt! Så himla skönt att hinna ta det lite lugnt med! En effektiv men också lugn dag, alltså. I like. Kvällen blir också lugn. Blir sängen tidigt då jag jobbar morgon i veckan. Efter jobb i morgon blir det lite kalas :)
.

Ledig fredag

Idag är jag ledig, skönt. Blir en hemmadag med lille Danko. Idag ska han bara få ta det lugnt. Han mår inte bra i magen, stackarn. Tror det har blivit mycket för honom de senaste dagarna, så tror helt enkelt att han behöver vila lite. Han var på hunddagis för första gången i onsdags. Han var där tillsammans med kusinerna Linus och Lovely, och det hade gått hur bra som helst. Jätte skönt! Dagisfröken verkar hur go som helst, så det känns tryggt. Haha, att skaffa hund är verkligen som att skaffa barn! Eller ja, inte exakt kanske, men det är ett enormt ansvar. Man måste verkligen planera sina dagar och allt man ska göra. Det går ju inte att bara lämna valpen ensam hemma! Skillnaden är att en barn kan man ta med sig vart än man ska, men det kan man ju inte med en hund. Så på det sättet kan jag tänka mig att det vissa gånger kanske t.o.m kan vara lite "lättare" med barn.
.
Hann åka och handla lite i förmiddags och ska försöka fixa lite (mycket) här hemma idag. Känner mig inte alls sugen på det, men vad ska man annars göra på sina lediga dagar?! ;-b Man har ju så många av dem att man inte vet vad man ska göra av tiden....ööhhh....(eller inte!) :-S Finns mycket jag skulle vilja göra just nu. Men, det får vänta. Någon gång...kanske...
.
Håller på att vela fram och tillbaka om ett "beslut" jag måste ta idag. Och det måste tas idag. Vill jag, vill jag inte? Vad blir bäst, vad är mest praktiskt? Vad är det jag egentligen vill med mitt liv?? Osv osv. Ååhh. Aja, har några timmar till på mig innan jag måste komma fram till något... Håller på att kolla efter nya lägenheter nu också. Pallar inte med denna lägenheten längre! Jag älskar faktiskt själva lägenheten i sig, men orkar inte se allt gammalt skit längre som aldrig blir fixat. Allt är så slitet, plus att temperaturen i lägenheten pendlar mellan 15-20 grader. Inte så kul längre att behöva ringa fastighetsskötaren varenda vecka för att fixa elementen. Nej, nu får det bli något nytt. På allvar!
.
I helgen blir det jobb. En tur till Skurup efter jobb på lördag, ska bli trevligt att hänga lite med sis!
Trevlig helg alla!

RSS 2.0