Ingen aning om vad jag ska skriva här!

Blev ledig i söndags och var ledig idag med. SKÖNT! Behövde verkligen två dagars ledighet.
I lördags efter jobb mötte jag upp Alexandra och Anna på La Roche och åt god tapas. Var en riktigt trevlig kväll som jag kände att jag verkligen behövde. Roligt att umgås lite med tjejerna :)
På söndagen hjälpte jag och Peter till att flytta upp möbler i Felicias nya lägenhet. Så himla mysig lägenhet hon hittat! Så himla roligt för henne att hon äntligen fått ett eget place :)
.
Idag tog jag Danko till Gamlegårds djurklinik för att få sin 1 års spruta. På torsdag blir Danko spanko 1 år! Så fort tiden gått alltså... I veckan ska vi även till Katarinas hundtrim här i Ystad för att få hjälp med att klippa klorna. Detta är något som Danko verkligen avskyr av hela sitt väsen! Han blir så otroligt stressad varenda gång vi försöker. Han kämpar otroligt, svettas och skriker förtvivlat, vilket i sin tur gör att vi själva blir väldigt stressade. Tycker det är jätte tråkigt att det ska bli sånt stressmoment varenda gång vi behöver klippa, så nu har jag beslutat att ta hjälp. Katarina verkade jätte trevlig, har lång erfarenhet och rekommenderad av många. Så det känns tryggt. Vi får se hur det går helt enkelt. Finns ju inga garantier, men det är värt ett försök i alla fall! Tror nog att det kan vara bra att någon annan än vi gör det, tror det kan lyckas bättre faktiskt. Vet ni förresten att om man struntar i att klippa sin hunds klor, så förutom att de kommer att få problem och ont sina tassar, så fortsätter även pulpan att växa och blir tillslut lika lång som klon är. Och då blir det ju ganska stora problem när man väl ska klippa dem! Ajajaj. Till skillnad då från om man klipper klorna regelbundet, då drar sig pulpan tillbaka. Jo då, det är faktiskt helt sant. Och med det avslutar jag dagens hundlektion! Det var kanske det jag skulle ha döpt inlägget till, haha!
.
Jag är dö mör i kroppen efter kvällens träningspass, nu blir det lite slappa. Ses!

Fredag

Jag har verkligen mixed feelings just nu. Är så oerhört trött på vissa saker. Hur länge ska man hålla på och ge allt? Hur länge till orkar man? Fick i veckan reda på att jag har IBS, Irritable Bowel Syndrome. Det betyder bland annat att jag måste försöka att stressa mindre, annars blir magen väldigt ledsen. Jag ska träffa en dietist som ska ge mig tips och råd om vad jag ska och inte ska äta... Stressen är för stor nu känner jag. Jag vill ju liksom inte bli helt kaputt pga stress! Jag vill inte beklaga mig, men så känner jag just nu.
Åh snälla, ta mig härifrån! Bara för ett litet tag. Till ett varmt ställe helst. Kan gärna stanna där hela vintern och komma tillbaka när våren börjar komma till Sverige :)

Länge

Länge sedan jag uppdaterade. Hinner helt enkelt inte. Ska jobba otroligt mycket de kommande 3 veckorna. Endast 3 lediga dagar på 3 hela veckor. Känns ganska tufft. Men det sägs ju att man inte skriva om sina jobb så jag får väl sluta med det..
.
Förra veckan var en Rebecka - Danko vecka. Peter var bortrest i Italien och här hemma rullade vardagen på som vanligt. I onsdags var det avslutning på Unghundskursen. Vi gick igenom allt vi lärt oss under kursen och jag var så otroligt stolt och förvånad över Danko! Det var precis som att han tänkte att nu skulle han minsann visa att han också kan. Han kom som ett skott på inkallning trots all distraktion från alla andra hundar och människor (vilket har varit väldigt svårt innan), han satt och satt kvar, han var väldigt uppmärksam på mig och lydde allt jag sa till honom osv osv. Kursledarna var väldigt imponerade över hans utveckling. Roligt :) Det här får vi ju fortsätta att träna med! Nästa år får det nog bli en ny kurs. Rally-lydnad eller Agility låter skoj!
.
Nu är Peter hemma igen och vi hade en mysig helg, trots att jag jobbade större delen av den. Idag är vi båda lediga, yeeii! Jag funderar över framtiden igen och har kanske fått en idé. Något som hade varit roligt, men som absolut inte händer på en dag, och förmodligen inte på ett par år heller. Men idén är kul, och vill man så kan man! Men först och främst får vi se vad de kommande månaderna för med sig.
.
Trevlig måndag alla!

Måndag

Solen skiner, det är måndag och jag är ledig.
Har haft en jätte härlig helg. Äntligen hade jag och Peter en ledig helg tillsammans!
Har ätit gott och druckit gott hela helgen. I lördags kväll åkte vi till Svedala till Matti och Iwona. Var riktigt trevligt!
På lördag förmiddag var jag och Danko ute i skogen tillsammans med brukshundsklubben och spårade. Vi hade jätte roligt och Danko var jätte duktig. Ledaren var imponerad och hade förmodligen inte sett en sån liten hund spåra förr och som dessutom var duktig på det. Kul :)
.
Idag ska jag göra lite ärenden och ikväll blir det träning. Peter har åkt iväg till Italien i några dagar med "Grappa klubben". Nej då, jag är inte avundsjuk, INTE ALLS! ;-b
.
Nu är det dags att fixa lite här hemma. See you later!

Femme Fatal

I tisdags var det dags för Britney Spears och Femme Fatal på Malmö Arena. Jag, Felicia och Vita var på plats. Går ju inte att missa Brittan när hon kommer till lilla Malmö (och vart ska man förresten bo om man är världsstjärna och är i Malmö, om inte på Renaissance ;-b ) Showen var helt klart grym! Tyvärr verkade dock Britney själv lite trött, men hon kom dock igång mer någonstans i mitten och hennes dansare lyfte verkligen det hela. Helt amazing! Fantastisk scenshow! Är så glad att jag faktiskt fick en del helt okej bilder, vilka ni kan se några av här :) Lägger kanske upp en film lite senare med, beroende på hur ljudet är. Var riktigt roligt att se henne live.
Tycker det är så himla tråkigt att så många tidningar skriver att hon är tjock. Vart är hon tjock någonstans?! Bara för att man inte är ett anorexiafall kallas man alltså nu för tiden tjock.. Trött jag blir. Ska man inte istället hylla en människa, som är så känd som hon är och en förebild för många tjejer, för att hon vågar vara sig själv, inte följer det ohälsosamma idealet, och som inte är rädd att visa upp sig själv trots att hon inte är sjukligt smal?! Det tycker jag låter som en mycket bättre idé. Go Britney go!

Britney!!!



På tisdag ska jag, syrran och Vita till Malmö Arena och se ingen mindre än Brittan herself!
Fan vad roligt det ska bli! "Femme Fatal tour" ska dessutom vara en riktigt show, så det ska bli riiiiktigt kul.
Britney har ju blivit lite av en ikon, så det är ju helt klart ett måste att se henne när hon kommer till Malmö :D


Små hundar är också hundar

De senaste dagarna har jag funderat lite över det här fenoment "småhundar". Jag har ju nu själv en egen hund i litet format, så det blir liksom ännu tydligare nu.
Människor har dem som accessoarer och människor förmänskligar dem.
Vissa människor låter sina småhundar göra nästan vad som helst. Jag har sett småhundar som gått runt på matborden och ätit av folks tallrikar, utan att någon säger ifrån. Skulle man låtit en stor hund gå runt på ett bord och äta av folks tallrikar? Jag har sett småhundar som bits (då menar jag inte att "lekbitas" utan verkligen bitas för att de är arga/upprörda/rädda...) och beter sig väldigt illa, utan att bli tillsagda. Jag har själv blivit ganska hårt biten av en liten hund, för ingen vad jag kunde se, anledning som helst, och där matten bara sa att "oj då, aja hon är lite speciell"... Skulle man säga likadant om det var en stor hund som hade bitit? Det tror jag verkligen inte. Nej då hade det nog t.o.m. kunnat bli tal om mer drastiska åtgärder..
Jag har sett människor på tvn som när de skulle gå ut och gå med sin chihuahua, bar runt på hunden under hela promenaden. Människan i fråga blev faktiskt chockad när Cesar Milan sa åt honom att meningen var att hunden skulle gå själv. Hussen trodde inte att hunden skulle klara av detta.. Var det konstigt att hunden var frustrerad?! Kanske inte så konstigt nej!
De som låter sina småhundar bete sig så här drar med sig oss andra "seriösa" småhundsägare ner i det negativa träsk där synen på dessa småhundar är allt annat än positiv. Man kan få kommentarer när man ute och går med hunden och det verkar som om många drar samma slutsats: "små hundar är inget man kan tämja eller lära hyfs". Små hundar blir satta på pidestaler av sina hussar och mattar och får aldrig "skäll" hur illa de än beter sig. För det går ju inte att säga åt våra små bebisar, då kanske de får men för livet.. Jag har en hel del gånger fått höra att "amen det är ju en sån liten hund, de skäller ju".. Men det betyder ju inte att jag accepterar det bara för att min hund är av en liten ras. Jag ser min lilla hund för det han verkligen är - en hund! Det är det jag tror att många glömmer, det faktum att fast den är liten så är det trots allt en hund. Så ja, vad jag vill säga är väl kanske att behandla era hundar som de vill bli behandlade = som hundar :)
Danko finingen <3

Härlig helg

Har haft en riktigt härlig helg. Det börjades i fredags kväll med middag och vin hemma hos Karolin i Lund. Gamla gänget var samlat, vi som jobbat på hotellet sedan (innan) det öppnade. Var en riktigt trevlig kväll med många skratt och goda pajer som Karro gjort.
.
På lördagen åkte jag och Peter till Solgård där det väntade ett stort bord med skaldjur. Mmm så gott! Det mest fantastiska på hela kvällen var nog att vi kunde sitta ute på trädäcket i solen, utan jackor och annat tjockt, och dricka gott bubbel. Helt underbart! Än är "sommaren" inte helt över.
.
Mitt i veckan fick jag även en härlig stund på stranden tillsammans med Danko. Danko <3 solen <3 stranden :)

RSS 2.0