Snö?!

Snö och storm och halka och inställda tåg. Underbart!
Jobb i helgen och klurar nu på om jag ska ta tåget, som varit inställt fram till nu, fast nu börjat gå men med förseningar, eller om man ska våga sig ut på vägarna. Mindre kul att bli stuck i Malmö ikväll om tågen skulle bli inställda igen. Men samtidigt känner man ju inte att man behöver att riskera att köra och halka av vägen, om nu tågen ändå går. Vilket dilemma!!!

Utseendefixering

Jag tycker att jag ser fler och fler i min närhet som skönhetsopererar sig.
Samtidigt som det är ett beslut som är upp till var och en att ta, kan jag inte hjälpa att tycka att det är så synd ibland. Att människor (som iaf i mina ögon är felfria), känner att de måste förändra sig. Det tråkiga är att det så många gånger handlar om osäkerhet. Man tror att en sådan förändring av sin kropp kommer att göra att man får bättre självkänsla, att man blir mer omtyckt och får mer uppmärksamhet. Men gör man det av fel själ, tror jag inte alls att man kommer att må särskilt mycket bättre. Det är ju bara en ytlig förändring. Det som finns inom en kommer ju att finnas kvar. Se bara på en hel del av de här utvikningstjejerna som gjort bröstförstoringar när de varit väldigt unga, men nu ångrar sig och plockar ut dem igen. Många av dem har ju gjort uttalanden som "Jag trodde att det skulle få mig att få bättre självförtroende", eller "Jag trodde att det var det som killar ville ha" osv.
Med dagens utseende fixering kan man ju dock förstå att människor blir osäkra på sig själva. Överallt ser och hör man bilden av det perfekta. Man blir matad med det hela tiden, så inte konstigt att man blir osäker på om man verkligen räcker till som man är. Alla vill ju passa in och bli accepterade. Idealet är många gånger vrickat.
.
När jag och Peter pratade om detta igår, menade han på att det är ungefär samma sak som är träna och banta sig till en fin kropp. Det handlar om en kroppsmodifikation, bara det att man tagit det ett steg längre. Jag kan väl hålla med om det till viss del. Men samtidigt är exempelvis träning något naturligt för människan. Vi kan med hjälp av att träningen förstora eller förminska vår kropp. Och det är något naturligt. Kroppen kan med människans egna vilja göra dessa förändringar. Det är en annan sak att stoppa in ett okänt föremål i kroppen, som inte hör hemma där.
Det är så enkelt att göra dessa förändringar idag. Var och varannan människa gör ju det. Och jag tycker att mår man exempelvis väldigt dåligt över något, eller i vilket fall gör det av "rätta själ", så är det helt okej.
.
Det tråkiga är att man kommer på sig själv med att tänka saker som "oj shit, tänk sen när jag blir äldre och får hängiga bröst, det går ju inte! Då måste jag operera mig, för så kan man ju inte se ut". Och jag blir arg på mig själv för att jag ens tänker den tanken. Det betyder att hela denna utseendefixeringen även påverkat mig. Hade inte detta idealet funnits, hade ju inte människor tänkt så heller. Då hade man kanske kunnat vara glad och nöjd med hur man är. Då kanske man hade kunnat acceptera att "livet har sin gång", man förändras och det är inget konstigt. Det är bara så det är. Och alla är olika. Men det kan man ju fortsätta drömma om.
.
Detta är nog någonting som jag skulle kunna diskutera i evigheter. Och det svåra är att även om jag vet vad jag tycker innerst inne, så är jag ändå kluven. Är det okej att tycka att det är okej av de "rätta anledningarna", och fel av "fel anledningar"? Får man stå någonstans mittemellan, eller måste man välja sida?
.
Nu slutar jag skriva innan jag nässlar in mig i något jag inte kan ta mig ur!

Ojoj

Det är en underdrift att säga att det var mycket att göra på hotellet idag! Det började ganska lugnt, men efter lunch slog det till. Men det är roligt samtidigt. Det är när det är mycket att göra som man lär sig som allra bäst. Och det är då man är som allra effektivast. Så hellre mycket att göra än inget alls!
Nu sitter jag här med ett glas vitt som min kära man serverat mig. Gott! Blir sängen i tid idag också, morgonpass i morgon också och ända fram till onsdag. Så nu ska jag ta och slänga mig framför tvn en stund innan det är dags.
.
Ha en bra helg alla!

Penicillin

Var hos doktorn igår och fick penicillin. Han trodde att jag drabbats av en bakterie/infektion som var rätt vanligt bland unga människor just nu, där man kan må dåligt ena veckan och ligga med feber, ont i halsen och andra förkyldningssymptom, veckan därefter kan man må bra igen, och veckan därefter kan man må dåligt igen. Och så kan det hålla på hur länge som helst tydligen. Och så har det ju varit exakt för mig! Tydligen så lät mina lungor inte bra heller, så fick medicin för det med. Så nu jäklar ska jag väl bli frisk någongång! Och gärna hålla mig det ett bra tag...
.
I helgen blir det jobb. Känns lite nervöst faktiskt. Kanske för att jag inte vet om jag kommer att jobba ensam och för att det är mina första riktigt utcheckningar jag ska ta. Aja, ska försöka att inte tänka så mycket på det just nu och istället njuta av min lediga dag.
Hejsvej!

Öppningsdag

Måndagen den 18:e januari var då alltså Renaissance Malmös officiella öppningsdag.
Som man kunde misstänka fungerade inte riktigt allt som det skulle. Förväntansfulla gäster strömmade in, medans datorer, kortmaskiner etc, inte riktigt ville jobba som vi ville. Det var oordning, saker fanns inte på sina platser, eller fanns inte alls osv osv. Kanske exakt vad man kan förutse vid en öppning! Men gästerna var väldigt förstående. Det var ju trots alls vår första dag. Allt tog lite tid och alla fick ha tålamod. Min chef Malin uttalade nog sig allra bäst om situationen: "Det är ett organiserat kaos". Ja, så kan man nog sammanfatta det! I slutändan var de allra flesta gästerna glada och nöjda, vilket ju är vårt mål! Baren och restaurangen hade också fullt upp, och likadant var det igår. Mycket folk som satt och åt och mycket roomservice ordrar. En hel del besök ifrån andra hotell, resebyråer och annat folk som ville komma in och titta runt också. Mycket positiv respons :)
.
Det har varit mycket, men det har också varit kul och framför allt lärorikt. När allt kommer på sin plats och allt fungerar som det ska, kan man istället bara koncentrera sig på att göra sitt jobb bra. Det ser vi nog alla fram emot :)
.
Nu har jag blivit förkyld, igen! Nu pallar jag inte med detta längre alltså. När ska det ta slut?!?! Har inte känt mig helt bra på flera veckor nu. Pust! Nu är jag iaf ledig i två dagar, så jag får väl ta det lugnt och bli frisk(are) tills jag ska jobba i helgen. Yeeii, vila och ta det lugnt, det var ju såååå länge sedan jag gjorde det sist. Blääää!!!
.
Ha dé!

Lots to do

Full rulle, minst sagt, kan man säga att det är på hotellet nu.
Saker och grejer överallt och människor som springer runt som galningar! Inte många dagar kvar till öppningen nu.
Men fortfarande är det mycket kvar att göra... Detta innebär ju också många och långa timmar. Förra veckan blev en 6 dagars vecka. Denna veckan blir likadan, kanske det till och med blir en 7:e dag...PUST! Och sen går vi på våra ordinarie pass på måndag. Så man kan ju inte klaga på att man inte har något att göra direkt!
.
I måndags kom jag hem till en liten överraskning som verkligen lös upp måndagskvällen. Min fina Piddår hade fixat en underbart god middag med hummer, sallad, bröd och vin. Och så hade han satt på min skiva på stereon :) Fyyy fööör vad gott det var!! Så himla mysigt. Thanx love ;)
.
Nu är det dags för en dusch, sedan sängen.
.
Ha de´!

Linkin Park - Hybrid Theory

Linkin Parks första officiella album, Hybrid Theory. Satt och lyssnade på det på tåget igår, så grymt bra! Och så länge sedan jag lyssnade på det!
För lite onödig bakgrundsfakta så hette bandet Linkin Park från början som deras första album, alltså Hybrid Theory. Deras första album hette då Linkin Park. Men då skivan inte sålde så bra, så beslutade de sig ett par år senare för att släppa skivan på nytt. Denna gången under bandnamnet Linkin Park och med skivans nu nya namn, Hybrid Theory. Och med en del nya låtar såklart! Denna gången gick det mycket bättre och försäljningen stack höjden! Jag har även hört något om att bandet från början hette Lincoln Park, men att de inte fick heta det och därför bytte ut Lincoln mot Linkin. Men huruvida det stämmer vet jag inte!
Här är i alla fall en av låtarna ifrån detta album - Papercut.
.

2009 års...

Jag har tänkt tillbaka lite på året som varit.
Tänkte att jag skulle lista några av de saker som jag tycker har varit betydelsefulla i mitt liv och lite andra diverse saker som har hänt!! Here it goes...
.
Årets mest läsvärda: Twilight böckerna. (Till er som inte läst dem: Läs dem!)
Årets resa: Prag tillsammans med Piddår
Årets party: Poolparty på Solgård
Årets föreställning: "Snacka om kommunikation", med Tomas Petersson och Lasse Gustavsson.
Årets slöseri: Pengar
Årets tragiska bortgång: The King of Pop, Michael Jackson
Årets dyraste inköp: Bil, Renault Megane (som tyvärr har svikit mig många gånger redan :-S )
Årets "hallelulja-moment": Nytt jobb på Malmös första 5 stjärniga hotell: Renaissance Malmö!
Årets film: Twilight - New Moon
Årets tatuering: "Gypsy"kvinnoansikte som en symbol för min syster, på benet.
Årets avkoppling: Weekend med Spa på Ystad Saltsjöbad.
Årets "tummen ner": Svininflusenan
Årets sötaste: "Småttingarna" Linus & Lovely.
Årets insikt: Man kan mer än vad man tror.
.
Året har innehållit en massa roliga saker och mysigheter och jag skulle kunna fortsätta på listan forever!
Men här är iaf lite bilder från det gångna året :)
.

Avatar

Peter och jag var och såg Avatar på nyårsdagen. Såg den i Tomelilla där de visade den i 3D.
Sjukt cool upplevelse! Filmen är verkligen sevärd, men ska ni se den så välj en biograf där de visar den i 3D! Coolaste bioupplevelsen ever! :) :)
.

Nyårsafton 09

Då var 2010 här och 2009 är snart long gone. Känns som om året har gått otroligt snabbt, men samtidigt har mycket hunnits med.
På nyårsafton var vi hemma hos Tobias och Julia. Där var också Carro, Ludde, Steffen och Madde. Det bjöds på en god trerätters middag, snapsvisor och snapsar, och massa snack :) Vid 12 slaget gick vi ner till hamnen i Ystad, där det var fullt med folk. Det hölls tal, spelades musik och sköts upp en hel massa raketer.
Inför nästa blogginlägg ska jag försöka ha funderat ut lite ris och ros, bästa och sämsta, osv. av året som varit :)
Tills dess, så kommer lite bilder från nyårsafton!
.

RSS 2.0