Foo Fighters - Bridge Burning

Bäst just nu :)

Onsdag

Äntligen verkar det som om sommaren kommit! Hoppas att det håller i sig.
Idag fick jag reda på att jag med stor sannolikhet har fått magkatarr. Sköterskan frågade ifall jag har varit stressad under en period på senaste tiden. Och ja, det kan jag ju inte direkt säga emot. Tror egentligen att man bara gått och väntat på att något ska hända. Någon gång måste väl kroppen säga ifrån?! Köpte några tabletter på apoteket som jag ska ta i 2 veckor, så får vi se vad som händer. Jag hoppas inte att det kommer att göra så här ont hela tiden...
.
Hade en jätte mysig midsommarafton. Spenderade första delen av den hemma i Skurup och andra halvan på Solgård. Var jätte trevligt. På lördagen firade Peter och jag vår dag med skumpa och räkor. Mmmm! Lite bilder kommer sen.
.
Imorgon är jag ledig och hoppas på ännu en fin sommardag och en mage som är snäll mot mig.

Glömde!

Alltså, jag glömde ju helt att skriva i förra inlägget att vi var och såg Foo Fighters i Danmark i tisdags! Riktigt bra konsert med riktigt drag! Om två veckor är det dags för Robyn, och även nu eventuellt, The Prodigy på Hultsfred om sådär 3 veckor! Helt crazy att de ska komma till Hultsfred. Mina gamla idoler ju! Så jag måste ju nästan bara se dem. Det känns verkligen som once in a life time. De har ju egentligen slutat spela.

En salig blandning :D


Midsommarafton imorgon

Shiiiit vad tiden går fort! Jag hänger inte med alls. Man längtar öch längtar efter sommaren, och vips så är den här. Nu när den väl är här, så hinner man inte känna av den. Och vart tog sommarvädret vägen?! Det började ju så bra, men nu vet jag inte vad som har hänt. Hoppas på fint väder till semestern i alla fall! Det är ju mer än en månad kvar till dess, så jag ger vädret en chans att ha ändrat sig tills dess :-b Annars jäklar!!

Jag skulle egentligen ha jobbat kväll imorgon, men blir (förhoppningsvis) ledig. Måste dock vara oncall ifall någon skulle sjukanmäla sig eller dylikt! Se till att inte bli sjuka nu kollegor ;-) Jag jobbade ju faktiskt förra midsommarafton med! Blir jag ledig så blir det först en sväng till Skurup och lite klassiskt midsommarfirande i Svaneholm. Det var länge sedan, så hade varit trevligt! Men först och främst får vi ju se ifall vädret tillåter. Ser ju sådär ut på väderprognosen för tillfället.. Kvällen är oplanerad so far. Peter slutar inte förrän vid kl 21, så Danko och jag får hålla låda hemma själva så länge. Det är han bra på i vilket fall :-D Får se vad som händer sen, eventuellt en sväng till Solgård. Får se vad vi känner för. Vi firar ju 5 år imorgon med, så antingen blir det lite firande på kvällen, eller på lördag då vi (faktiskt!) båda är lediga.

Jag vill i detta inlägget passa på att sända en tanke till en speciell tjej som tragiskt nog gick bort i cancer i dagarna. Jag känner henne inte personligen, har bara träffat henne några gånger, men jag känner människor som känner henne väl. I över 1 år har hon kämpat mot en tumör i hjärnan, som inte ville ge med sig. Hon blev bara 21 år gammal. Hennes tvillingsyster har skrivit väldigt fint om henne på en blogg. Har läst den ofta och man blir väldigt berörd av hennes ord om sin älskade syster. Lider med hennes familj och kan bara föreställa mig den enorma sorg och smärta de känner. Tänk om det skulle ha varit min syster, eller någon annan som står en väldigt nära.. Fruktansvärda tanke! Tillsammans är ni starka och klarar er igenom detta! Alla styrketankar till er! Hata cancer....

Nu ska jag jobbar lite till. Sen hoppas jag att jag blir ledig imorgon.

Glad midsommar till er!

Uppdatering - Kreta

Lite uppdatering från vår resa. Några fler bilder från hotellet och "vår" strand, en kväll när vi fick i oss lite för mycket och tyckte det var en fantastisk idé att klättra i träd :-b Lite bilder ifrån Chania stad också. Det finns blandade åsikter om denna stad, men jag tycker att det är en väldigt vacker stad. Speciellt hamnområdet och de små gränder och gator där turister nog vanligtvis inte brukar leta sig in. Vi åt en underbar fisk/skaldjurstallrik på en riktigt cool restaurang som var byggd inuti en gammal tvålfabrik. Det fanns inget tak på huset så man satt under bar himmel. Svårt att göra det rättvisa på bild dock! Ni får helt enkelt åka dit och se det själva ;-) Ååhh, drömmer mig tillbaka... Vad hände med det fina vädret här hemma i helgen?! Såg ju fram emot fint väder nu när jag är ledig.
Danko mår mycket bättre idag, men han går fortfarande på smärtstillande så det blir inga långa promenader eller alldeles för mycket lek ännu. Tror han tycker att jag är riktigt tråkig, haha. Nu blir det lite tvätt och städ, sen ikväll kommer Alex. Hej så länge!

Fredag

En hektisk vecka har nått sitt slut. Är ledig i helgen. Sköööönt!
Lille Danko har varit på djursjukhuset och blivit opererad idag. Två mjölktänder som inte ville trilla av av sig själv, behövdes dras ut. Lille sötisen är helt groggy fortfarande. Det blir en lugn helg för honom och mig. Imorgon kommer Alexandra och hälsar på oss. Det kommer att bli rosévin och räkor, mmmm!
.
Igår hade jag lite födelsedagsfirande här hemma. Blev lite fika med jordgubbstårta, jätte trevligt! Tack så himla mycket för uppvaktningen och för alla fina presenter :) Och tack till mina söta kollegor med!
.
Snart kommer Peter och Månz hem med pizza. Ska bli gott! Nu måste jag gå och ta hand om lille Dankosaurus igen. Lägger upp lite fler Kreta bilder i nästa inlägg :)
.
Ha en härlig helg alla!

Kreta pics

.
Shiiiit det finns sååå många bilder jag skulle vilja lägga upp!! Men jag får börja med dessa så länge :) Lite bilder från hotellet och lite av omgivningen runt omkring. Sedan är det bilresan med vår fina lilla Autos genom bergen till vackra Elafonisi. Om ni undrar vem "spännisen" är, så döpte vi honom till Stavros (ett namn som är mycket populärt i Grekland). Vi höll på att skratta ihjäl oss åt hans poser som hans flickvän glatt fotograferade, så var helt enkelt tvungna att smygfotta honom :D Vi gjorde ett stopp i en bergsby på vägen tillbaka och åt en lunch. På kvällen åkte vi in till Chania med Jacob och Elin (av en slump åkte Peters kompis till samma ställe som vi, under samma period! Hans flickvän Elin jobbar på Kreta som reseledare) och åt middag och partade lite. Blev en jätte trevlig kväll! More pics to come in another inlägg!! :)

Hemma

Har inte haft någon tid över alls att skriva här sedan jag kom hem tyvärr. Man kastas tillbaka in i verkligheten igen som om man aldrig varit borta. Men vi har haft en helt fantastisk resa. Kreta är en så vacker ö och det var otroligt skönt att komma iväg från verkligheten och all stress för ett tag. Sol och bad var det vi ägnade oss åt mest. Vi hade otrolig tur med vädret, även om vi första kvällen var med om värsta monsunregnet, åska och till och med jordbävning! Det var dock bara den kvällen det var så. Sedan höll sig temperaturen kring 25 - 30 grader varje dag. Vi bodde på jätte fina Okeanis Golden Resort, där vi njöt av vår stora uteplats med privat pool :-b "Och dé, dé é najs!" Stranden låg bara 5 minuters gångpromenad från hotellet. Vi hittade vår favorit strand, Iguana beach, som låg lite avskiljt från den stora stranden, mellan några stora klippor.
En av dagarna hyrde vi bil och begav oss upp på de smala serpentinvägarna genom bergen. Vi tog oss till Elafonisi, en av Europas vackraste stränder. Även om jag varit där en gång tidigare för rätt många år sedan, så slog det mig ändå med häpnad. Det turkosblå vattnet och den rosafärgade sanden. Man hade kunnat sitta där i timmar och bara titta på allt det vackra. Det är verkligen en magisk plats! Vi stannade i en liten bergsby och åt lunch. Utsikten i bergen är något utöver det vanliga! Eller i alla fall utöver det vanliga för oss svenskar. För grekerna är det vardagsmat :-b Olivlundar och citronträd susade vi förbi. Jag är jätte glad att vi gav oss ut på den turen. Då får man se Kreta "på riktigt".
God mat blev det mycket av. Och då menar jag mycket!! Herre gud vad vi åt. Ja, och drack för den delen med! Vin, grekiska ölen mythos och nationaldrycken raki flödade. Är man på semester så är man ju på semester ;-)
.
Jag vill gärna berätta mer om vår resa, men då klockan är rätt mycket och mitt huvud är segt efter en tuff arbetsdag, tänker jag att jag skriver lite mer i morgon istället. Då kommer det även komma upp en del bilder från resan :)
.
Until then, godnatt!

RSS 2.0